Tanjug

Grupa građana nezadovoljna događajima u Budvi, okupila se sinoć ispred Centra bezbednosti u Podgorici, gde je došlo do incidenata i sukoba sa policijom.

Tom prilikom, jedan policajac je povređen, a uhapšeno je 18 osoba.

Uprave policije Crne Gore saopštila da se sinoć oko 20 časova ispred zgrade Centra bezbednosti Podgorica se bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

“Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice”, kaže se u saopštenju.

Ovom prilikom je, navodi se, oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povređen.

“Policija je primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila sredstva prinude – hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u službene prostorije privedeni su poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj.

U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata, navodi crnogorska policija.

2 COMMENTS

  1. Svaki komandir ove policije koji je ucestvovao u Budvi bi trebao da odgovara. Policija treba da slusa narod a ne diktatora. Braco crnogorci idu vam izbori pa vi sad izvolite i ostavite lopove na vlast koji su spremni cak i krv da proliju za rad svojih interesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here