MN Press
Crnogorski vaterpolista

Aleksandar Radović, jedan od najiskusnijih vaterpolista Crne Gore, više ne želi da igra za reprezentaciju.

 

Spisak igrača koji nezadovoljni odlaze je sve duži, jer su pre Radovića kapice skinuli: Darko Brguljan, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković. Radović je pred dva dana o svojoj nameri obavestio selektora Vladimira Gojkovića.

– To je moja odluka, a ne hir! Imao sam nekoliko sastanaka sa selektorom, ali nismo ništa rešili. Naše nesuglasice traju još od Olimpijskih igara 2016. godine. Iz poštovanje prema reprezentaciji, državi koju sam predstavljao, saigračima i savezu, ne bih u javnost iznosio detalje – rekao je Aleksandar Radović za “Vijesti”.

Radović kaže da je “prelomio” letos nakon Evropskog prvenstva u Barseloni, ali da se nadao da će se stvari promeniti i da će učestvovati na svojim trećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Bivši igrač Partizana, Jadrana i Posilipa, ne može da prežali jedan poraz u karijeri.

– Možda se neko neće složiti, ali – nismo imali, a nemamo ni sada, kult reprezentacije. Morali smo da osvojimo više medalje, imali smo kvalitet za to. Zaista imamo za čime da žalimo, a verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta. Imali smo dobijen meč, igrali smo verovatno i najbolji vaterpolo. Definitivno najviše žalim za tom medaljom – rekao je Radović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here