EPA/Filip Singer
Omri Glazer

Kako piše izraelski portal “One”, rukovodstvo Crvene zvezde je još pre mesec dana odlučilo da Omri Glazer ne dobije dozvolu da otputuje na Kosovo. Razlog je taj što fudbalska reprezentacija Izraela igra kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Kosova 12. novembra u Prištini.

Kako je otkriveno portalu “One”, Crvena zvezda strahuje za golmanov život, posle sukoba u Banjskoj.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar odlučio je da se ne bavi ovom temom, jer je koncentrisan na utakmice tima u domaćem prvenstvu i Evropi. Crveno-beli igraju meč protiv TSC na Marakani (19), a u subotu 4. novembra dočekuju Radnik (18).

Veliko je pitanje i kako će UEFA reagovati na utakmicu Kosova i Izraela, posebno zbog pitanja bezbednosti i rata između Izraela i Hamasa.

Sam Omri Glazer je prema pisanju portala “One” spreman da se odazove pozivu selektora i stane na gol Izraela za utakmicu u Prištini. On želi da bude prvi golman nacionalnog tima, jer bi u slučaju njegovog nepojavljivanja gol Izraeala branio Daniel Perec, čuvar mreže Bajerna.

Kako konstatuju Izraelci, situacija je veoma složena i biće razjašnjena tek sledeće nedelje, posle utakmice sa Lajpcigom u Ligi šampiona, kada bi konačnu odluku trebalo da donesu ljudi iz Crvene zvezde, ali i izraelski golman.

Fudbalska reprezentacija Izraela biće domaćin u kvalifikacijama za EP u Mađarskoj, pošto zbog rata ne mogu da igraju u svojoj zemlji. Utakmice protiv Švajcarske (15. novembar) i Rumunije (18. novembar) igraće na stadionu “Pančo Arena” u Felčutu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here