Čudovišno je što je Šešelj 12 godina u zatvoru

0

U Haškom tribunalu već umrla desetorica Srba, te u slučaju Šešelja "malo vredi" pozivanje na Odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima: Vladika Irinej
 

"Činjenica da se u 21. veku neko 12 godina nalazi u istražnom zatvoru bilo koje civilizovane države skandalozna je i čudovišna sama po sebi. Ali, da se neko 12 godina nalazi u istražnom zatvoru Tribunala koji su osnovale UN govori o stanju zapadne civilizacije uopšte, a najglasnijih zagovornika ljudskih prava u savremenom svetu posebno", naveo je episkop bački.

 

Prema njegovim rečima, prethodno je 24. marta 1999. godine, kada je počelo bombardovanje SRJ, na primeru srpskog naroda i srpske države, novi svetski poredak pokazao i kakva su prava naroda i država, šta znači međunarodno pravo i koliko vredi Povelja UN.

 

Vladika Irinej je dodao da su u Haškom tribunalu već umrla desetorica Srba, te u slučaju Šešelja "malo vredi" pozivanje na Odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima, Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima i druga međunarodna dokumenta iz oblasti ljudskih prava.

 

Episkop Irinej je naveo da se u slučaju Šešelja, "kao i u svakom drugom sudskom procesu", ne rukovodi ni stranačkim, ni ideološkim, ni bilo kakvim ovozemaljskim motivima i ciljevima nego se isključivo zalaže za "pravednost i zakonitost".

 

Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je juče da pusti optuženog Vojislava Šešelja na privremenu slobodu, zbog teškog zdravstvenog stanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here