Ćurčić: Lepa prilika za proveru

0

"Velika je stvar za domaću ligu da izađe na međunarodnu scenu i pokaže se u najboljem svetlu. Protivnik je ozbiljan, jer će Japan igrati u gotovo najjačem sastavu", rekao je Ćurčić na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da mu je posebna čast što ima podršku selektora Antića.

On je izjavio da se prilikom sastavljanja spiska rukovodio i kriterijumom ravnoteže u svim linijama tima, odnosno željom da poverenje ukaže fudbalerima na koje i selektor Antić može u dogledno vreme da računa.

 

"Imamo šansu da afirmišemo našu domaću ligu i da vidimo gde se trenutno nalazimo. Mislim da je ovo važan trenutak za naš fudbal", rekao je Ćurčić.

 

On je naveo da na spisku nema gomana Crvene zvezde Saše Stamenkovića, jer je razlog krajnje jednostav.

"U ovom trenutku u našem domaćem fudbalu imamo četiri odlična golmana. Pored dvojice koji se nalaze na spisku, Jovanića i Brkića, tu su Kahriman i Stamenković. Mi smo se ovom prilikom odlučili za ovu dvojicu, jer, po statistici, Jovanić je naš najbolji ligaški fudbaler, dok će Brkić verovatno dobiti šansu da se pojavi na prvenstvu sveta", objasnio je Ćurčić.

 

Trener Javora iz Ivanjice je posebno izrazio žaljenje što u timu neće biti bivšeg istaknutog reprezentativca Mladena Krstajića, koji je trebalo da "ovoj ekipi donese sigurnost i lidersku poziciju, s obzirom na svoje bogato internacionalno iskustvo".

 

"Na žalost, Krstajić se povredio i nemamo dovoljno informacija da će se on do utakmice protiv Japana oporaviti. Zato ga i nema na ovom spisku", rekao je Ćurčić.

 

Okupljanje reprezentacije predviđeno je za narednu subotu u Sportskom centru Kovilovo, a na put za Japan kreće se u nedelju pre podne.

 

Spisak za Japan

 

Golman: Željko Brkić (Vojvodina), Milan Jovanić (Spartak Zlatibor voda Subotica).
Odbrana: Pavle Ninkov (C.zvezda.), Miroslav Vulićević (Vojvodina), Milan Vilotić (C.Z.) Vojislav Stanković (Partizan), Milovan Milović (Javor), Marko Lomić (Partizan).
Sredina terena:  Radoslav Petrović (Partizan), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Mitrović (Napredak), Nemanja Tomić (Partizan), Nikola Beljić (OFK Beograd), Aleksandar Davidov (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina).
Napad: Dejan Lekić (C.Z.), Dragan Mrđa (Vojvodina), Andrija Kaluđerović (Rad).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here