Cvetković: Ministri će se braniti na sudu

0

 

Cvetković je rekao da je razgovarao sa svim ministrima u Vladi Srbije protiv kojih je državni revizor podneo prekršajne prijave.

"Obavešten sam da je u ministarstvima pripremljena sva dokumentacija u vezi sa utvrđenim nepravilnostima i ona će biti prezentovana u toku prekršajnog postupka na sudu", naveo je Cvetković u pisanoj izjavi.

 

On je istakao da je Državna revizorska institucija obavila postupak kontrole budžeta za 2008. godinu i podnela prekršajne prijave protiv onih za koje se sumnja da su učinili prekršaj, a na sudovima je, kao nezavisnim organima, odlučivanje o postojanju ili nepostojanju odgovornosti.

 

"Vlada će ubuduće preduzeti sve da se slični prekršaji ne ponavljaju. Još jednom bih istakao da je od izuzetne važnosti što Srbija ima prvi izveštaj DRI i što je uspostavljena transparentnost u kontroli trošenja novca iz državnog budžeta", zaključio je Cvetković.

 

Državna revizorska institucija Srbije saopštila je danas da je podnela prekršajne prijave protiv 19 sadašnjih i bivših ministara u Vladi Srbije i direktora uprava zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta za 2008. godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here