Kabinet predsednika Republike Srpske
Željka Cvijanović

Glas Bosne i Hercegovine u Savetu Evrope o pitanju članstva Kosova trebalo bi da bude negativan, istakla je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

– BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo i ne treba da podrži članstvo u međunarodnim organizacijama – poručila je ona nakon sednice Predsedništva BiH, koja je održana na njen zahtev sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je bio stav BiH u vezi zahteva za članstvo Kosova u SE.

Cvijanović je prenela da Predsedništvo nije postiglo konsenzus o stavu u vezi sa zahtevom Kosova za članstvo u Savet Evrope.

Ona je istakla da je glasala protiv zaključaka, dok je bošnjački član Denis Bećirović glasao za, a hrvatski član Željko Komšić je bio suzdržan.

Cvijanović je ukazala da ovakve razlike u stavovima, pokazane tokom glasanja potvrđuju da se BiH nalazi u situaciji koja je prilično problematična.

Ona je podsetila na samovoljno delovanje ambasadora mimo stavova Predsedništva.

– Ne može jedan član Predsedništva da daje instrukciju ambasadoru da deluje – objasnila je Cvijanović na konferenciji za štampu i prenela da je Tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatka Lagumdžije.

2 COMMENTS

  1. Pa da u pravu ste u potpunosti nažalost vas niko ništa i ne pita samo zbog ovakvog stava a šta če biti ako se Kosovo primi u Savet Evrope što i hoče i bez vašeg glasa šta onda..? u buduče 4 člana Kosova u SE glasače zauvjek protiv svake predložene tačke od strane Bosne i Hercegovine.

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here