Tanjug
Željka Cvijanović

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović poručila je večeras okupljenima na narodnom mitingu “Srpska te zove” na Trgu Krajina u Banjaluci da se dugo znaju i okupljaju, kao i da svaki put pošalju poruku koju je trebalo da pošalju.

– Neki kažu da nas nema dovoljno, a ja kažem pojma vi nemate koliko nas ima na braniku Republike Srpske. Rećiću da nema velikih i malih žrtava. Sve su žrtve, žrtve. Nema kuće ni srpske, hrvatske i bošnjačke koja je raskućena, a da to nije tragedija. I ako smo u stanju da to kažemo zato što to mislimo onda to očekujemo i od drugih. Da ne pokušavaju da nas na svaki način ocrne već da budu ljudi i da kažu da sve majke isto plaču – rekla je Cvijanović.

Poručila je i da niko Srbima neće moći da uzme ni ponos ni sećanje, ali ni Republiku Srpsku zato što je ona, kazala je, izraz volje ovog naroda. Republika Srpska je, istakla je, bitka, politička i svaka druga, ona je okvir u kojem želimo da živimo i radimo i da je ostavimo našoj deci.

– Lažov Šmit je rekao da će intervenisati u naše nastavne programe, a ja mu sa ovog mesta poručujem da neće intervenisati ni u šta, neće intervenisati u naše programe i srpsku decu učiti da je Naser Orić heroj, a svi naši pripadnici Vojske Republike Srpske i policije Srpske zločinci i zlikovci. Naši nastavni programi su naši nastavni programi, naše škole su otvorene za svako dete za razliku od onog drugog entiteta – rekla je Cvijanović.

Podsetila je da i danas u Federaciji BiH postoje dve škole pod jednim krovom, a nas, kazala je, napadaju.

– Zašto oni nas napadu i toliko nas mrze – upitala je i istakla da je prirodno da se podrška dobije za osetljiva i teška pitanja, ali joj se, kaže, čini da to neće biti ovaj put, jer je neko zloupotrebljavao instititucije.

Srpska je, poručila je Cvijanović, otvorena za sve ljude koje god nacionalnosti bili, ali moraju da poštuju zakone Srpske, razliku nikada nismo pravili.

– Mi smo zrela republika, i demokratsko društvo.Ta rezolucija nastala je tako što nikada nije data prilika da o njoj odlučuju oni koji su nadležni, a ti koji su nadležni sam i ja, mene niko nije pitao – rekla je Cvijanović i istakla:

– Sto puta nas sankcionišite nećemo dati Srpsku donesite sto rezolucija. Nećemo. E, zato smo se mi ovde okupili i možete da pričate šta god hoćete, ali ova Republika može da se obračunava, ali neće da nosi terete koji joj ne pripadaju.

Zahvalivši svima zato što su došli na miting, Cvijanović je rekla da je ponosna na sve jednog čoveka koji je došao i na one koji prenos gledaju kod svojih kuća, kao i na one koji nisu došli.

– Doći će jednom, jer ovo je Republika koja pripada svima nama. Hvala Srbiji, predsedniku Srbije Aleksandru Vučić. Živela Republika Srpska, živela Srbija – poručila je Cvijanović.

2 COMMENTS

  1. Немачка и Америка праве разор у БиХ,Шмит марионета Муслимани праве исту грешку као и са Ратом, нема друге већ Референдум Републике Српске 🇷🇸

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here