J. L. Petković

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izrazila je nadu da će SAD održati reč da nema tajnog plana za Kosovo i razmene teritorija između Srbije i Kosova.

Kramon je podelila na Tviteru saopštenje Stejt departmenta, u kojem se navodi da ne postoji tajni plan razmene teritorija između Kosova i Srbije i ističe da su takve tvrdnje “špekulacija”.

– Možemo se samo nadati da će se SAD, nakon stvaranja nereda na Kosovu, držati svojih reči da ne postoji tajni plan i da nema razmene teritorija – poručila je Kramon.

Ričard Grenel, specijalni izaslanik Trampove administracije za dijalog Srbije i Kosova, Filip Kosnet američki ambasador na Kosovu i Metju Palmer specijalni predstavnik za Zapadni Balkan, u saopštenju su istakli da se nadaju novoj energiji za dijalog, koji će rezultirati uzajamnim priznanjem.

“Želimo da pojasnimo da ne postoji tajni plan razmene teritorija između Kosova i Srbije, kao što neki nagađaju”, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

3 COMMENTS

    • Pa neqe biti podele Kosova, jer nismo toliko ludi da dlimo neßto ßto smo dali pod kiriju naßim ßiptarima. Oni mogu i dalje tu da zhive pod kapom Srbije i da budu ravnopravni gradjani kao ranije!s

  1. Nece biti podele Kosova, jer nismo ludi da delimo neßto ßto pripada Srbiji i njenim naciponalnim manjinama. ßiptari mogu bez problema kao ravnopravni gradjani Srbije da zhive tu pod kapom Srbije i po zakonima zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here