Da li će Srbija opet da izvozi svinjsko meso u Rusiju?

0

Foto: Ilustracija
 

Na početsku razgovora u Moskvi sa srpskim ministrom trgovine Rasimom Ljajićem, Fjodorov je naveo da je, prema podacima tog Ministarstva, "u poslednje vreme (u Rusiju) stizalo meso iz trećih zemalja, Hrvatske, Španije, Mađarske, sa oznakama Srbije", dodajući da se to kosi sa međunarodnim pravilima.

 

Naveo je i da je bilo slučajeva da je umesto deklarisane dimljene slanine pronađeno "nešto sasvim drugo". Ruski minitar je dodao da je trgovinska poljoprivredna saradnja u prethodnoj godini bila "pozitivna", i da je iznosila 270 miliona dolara.

 

Bruka: Umesto slanine Rusima smo poturili svinjsku kožu

 

Rusija je u Srbiju izvezla 57 miliona dolara, uglavnom cigarete i duvan i nešto jestivog ulja, dok je Srbija u Rusiju uvozila meso, voće i povrće. "Srbija je naš blizak prijatelj i partner", rekao je Fjodorov.

 

On je naveo da je Ministarstvo poljoprivrede, zajedno sa veterinarsko-sanitarskom inspekcijom Rusije predlagalo Srbiji da tamo održi seminar o sanitarnim propisima u Rusiji i Carinskoj uniji Rusije, Belorusiej i Kazahstana, ali da Beograd do sada nije zvanično odgovorio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here