EPA-EFE

Paolo Lorenci, bivši italijanski teniser, a sada direktor mastersa u Rimu, ne veruje da je priča o velikim uspesima Novaka Đokovića i Rafaela Nadala već gotova.

– Njihove situacije nisu iste, ali ja sam uveren da ćemo obojicu gledati u Rimu i naredne godine – objašnjava nekad 33. teniser sveta u intervjuu za „Supertenis“.

– Nadal nijednom nije rekao da je ovo bilo njegovo poslednje učešće na Italijan openu, mada je priznao da su šanse za povratak male. Mislim da želi ponovo da igra i u Monte Karlu i u Rimu. Naravno sve će zavisiti kako prođu naredni turniri. U Rimu je igrao bolje nego u Madridu, videćemo kako će biti u Parizu – dodao je Lorenci.

Ni Đoković se nije proslavio u Rimu ove godine, mada je imao i onaj veoma nezgodan udarac flašom u glavu koji je sigurno uticao na njegovu slabu igru u porazu od Čileanca Tabila. Lorenci smatra da je Novakova kriza počela još sredinom prošle godine.

– Sumnje u njegovu igru su počele posle poraza od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona – ističe Italijan, mada je Đoković potom osvojio i US open i završni masters u Torinu.

– Posle je došao onaj poraz od Janika Sinera u Dejvis kupu, pa ostali. Njihove situacije nisu iste i zato sam veoma radoznao da vidim kako će se razvijati, da li imaju još trikova u rukavu – ističe Lorenci.

Italijan se polako sprema za kraj smene generacija, ali i drugačije turnire. Serija iznenađenja na “Foro Italiku” je to pokazala.

– Ovo je poslednja faza perioda u kome živimo već 20 godina. Kada su Federer, Nadal i Đoković vladali, unapred se znalo ko će osvojiti titule. To je gotovo, sada će biti mnogo više iznenađenja, a odvikli smo se od njih. Siner i Alkaras su odlični, ali već je prošlo nekoliko nedelja a da nisu ništa uradili. Doći će još mladih tenisera ali niko od njih neće imati kontinuitet.

Lorenci je ove godine debitovao kao čelnik organizacije Italijan opena. Njegov cilj je jasan:

– Želim da Rim bude najbolji masters, da u tome preteknemo Indijan Vels. Način da to postignemo je da pružimo igračima najbolje uslove kako bi oni na terenu mogli sebe da predstave na najbolji način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here