Svaka peta žena se uda za muškarca u kojeg nije zaljubljena, dok je situacija kod „jače“ polovine još gora. Trećina muškaraca se oženi devojkom za koju uopšte ne misli da je „ona prava“, pokazuje istraživanje jedne internet stranice u kojem je učestvovalo pet hiljada ljudi.

Petina ispitanih žena potvrdila je da je takođe ušla u brak sa osobom koja poseduje vrline koje su im važne, iako u tu osobu uopšte nisu bile zaljubljene.

S obzirom na to, da ne veruju da za svakog postoji idealna osoba, ispitanici pristaju da se obavežu i provedu život sa ženom u koju nisu zaljubljeni.

Interesantno je i to da je 20 posto muškaraca otišlo korak dalje u objašnjavanju, priznajući da se nikada ne bi vezali za ženu koja ih seksualno ne privlači.

Želja za ženidbom bila je mnogo snažnija kod mladića u dvadesetim, nego kod onih u tridesetim, a najveću potrebu da se ožene imali su muškarci četrdesetih godina.

Rezultati su pokazali i da 44 odsto muškaraca u poređenju sa 50 odsto žena smatra da loš seks može uništiti vezu, dok su žene te koje i dalje prilikom odabira partnera stavljaju naglasak na obrazovanje i uspeh u karijeri.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih se rasturaju brakovi 

Šest fraza koje su bitnije od reči „volim te“

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime