Screenshot/Youtube
Dragan Nikolić i Milena Dravić

Milena Dravić i Dragan Nikolić, čuveni su glumački par čija ljubavna priča oduvek oduševljava nove i nove generacije. Ali, malo ljudi zna da su se upoznali na snimanju filma koji prilično mračan, i ne baš romantičan, kao njihova priča. Naime, radi se o filmu “Horoskop”, Bore Draškovića iz 1969.

Milena glumi devojku koja dolazi u malo mesto, u kojem lokalni dripci maltertiraju meštane. Film se završava scenom u kojoj dripci na kraju siluju devojku. Tako da iza lepe životne priče upoznavanja glumačkih ikona ne stoji baš “lep film” i porodična filmska priča.

Milena je tad već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

O tome koliko je bilo teško da joj priđe, Dragan je jednom prilikom govorio javno.

– Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja – kazao je Dragan.

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma “Kako su se volele dve budale“, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak, na iznenađenje mnogih.

U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugom, uvek su isticali da im je supružnik najveća podrška i najstroži kritičar, dok su bez ulepšavanja isticali šta podrazumeva jedan brak.

Milena je, inače, pre ljubavi sa Draganom već imala dva braka, jedan sa scenaristom Mladomirom Purišom Đorđevićem, a drugi sa režiserom Vojislavom Rakonjcem.

Dragan Nikolić je, podsetimo, preminuo pre sedam godina u Beogradu, u 72. godini života. Milena Dravić nas je napustila pre pet godine, a preminula je u 78. godini, takođe u srpskoj prestonici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here