Pexels
Ilustracija

Da li vam se ponekad čini da ste pravi magnet za pogrešne muškarce?

Pod pogrešnima mislimo na onu toksičnu vrstu, koja vam zagorčava život lagano i ostavlja vas slomljenog i opustošenog srca. Činjenica je da mnoge žene naprosto privlače muškarce koji nisu za njih. Da budemo kristalno jasni – ovi muškarci su sve samo ne oni uz koje imate mogućnost da budete srećni.

Pa opet, mora da postoji nešto što ih tera da se baš za vas zalepe? Nemoguće da je sve samo slučajnost. Kako biste znali gde grešite i šta potencijalno treba da ispravite kod sebe, donosimo vam listu razloga zašto privlačite toksične muškarce.

VAŠE SAMOPOUZDANJE JE SUVIŠE NISKO

Kada neko ima nisko samopouzdanje to se vidi. A ako vi ne volite dovoljno sebe, takvi momci ne osećaju potrebu ni da vas oni vole. Ukoliko sebe ne cenite dovoljno, vrlo lako možete da postanete žrtva nečije otrovne ljubavi. Žene sa visokim samopouzdanjem su nedostižna kategorija za ovakve muškarce, zbog čega i biraju one koje misle da ne zaslužuju bolje, piše Ženski magazin.

PREVIŠE STE FINI

Vaša dobrota i vaša učtivost jesu kvalitetne osobine, ali su isto tako i nešto što će veoma lako da iskoriste pogrešni muškarci. Oni su osobe koje znaju da vi niste neko ko će se žaliti na njihovo ponašanje, ali i da im nećete vratiti istom merom. Ako ste suviše fini i nikad se ne zauzimate za sebe, vi im poručujte da ste otirač koji mogu da gaze kako im volja.

PREVIŠE STE EMPATIČNI

Toksični momci će pronaći svoju savršenu „žrtvu“ u devojci koja je suviše empatična. Ako je ona voljna da strpljivo sluša sve o njegovim problemima, i da ga ne osuđuje on kraj sebe vidi idealnu osobu za olakšanje duše i savesti, ali ne i partnera. Iako je empatija dobra osobina, važno je da znate da ne bi trebalo svakom da pokušavate da pomognete, niti da imate razumevanja za sve.

PRETERANO ROMANTIČNO GLEDATE NA POJAM LJUBAVI

Romantične slike o ljubavi u vašoj glavi su one koje vam možda najviše prave problem. Ako mislite da vaša ljubav može da pomeri planine, i da može da zaleči svaku ranu i popravi svakog „slomljenog“ muškarca, zaista ste u zabludi. Vi u muškarcima vidite ranjene zveri, koje se u vašoj glavi pretvaraju u prinčeve, ali u realnosti nije tako. Tek kada odstupite od ove ideje, i oni će od vas.

RANIJE STE BILI RAZOČARANI U LJUBAVI

Ako imate tendenciju da privlačite pogrešne momke, vrlo je verovatno da vam je neko u prošlosti slomio srce. Nije lako izlečiti srce koje pati zbog ljubavi, a toksični muškarci jednostavno mogu da „namirišu“ takve stvari. Oni znaju da mogu da iskoriste to što se trenutno ranjivi, i što vam je potreban neko da kaže par utešnih reči. Međutim, na kraju vaše srce ne biva izlečeno, već zdrobljeno na još sitnije komade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here