Da ponovimo prošli vikend!

0

Teško u Turskoj: Zoran Terzić

Najbolje odbojkašice Srbije se posle prvog vikenda 23. Gran prija nalaze se na trećem mestu sa sedam bodova. Vodi Brazil sa devet bodova, a ispred Srbije je još Turska koja ima takođe sedam, ali i više osvojen set. Isti broj bodova ima i Rusija, koja je na četvrtoj poziciji, ali sa dva seta slabijim količnikom od Turkinja i jednim od naše selekcije. Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da se nada da će njegove izabranice i drugog vikenda Gran prija u Turskoj ostvariti dobre rezultate:
 

Iz Turske za Makau
Poslednji vikend kvalifikacija Srbija će igrati u Makau, sa Japanom, Južnom Korejom i Kinom. Finalni turnir Gran prija biće održan od 20. do 24. avgusta u Tokiju. Učestvovaće Japan, kao organizator, četiri najuspešnije selekcije posle Interkontinentalne runde i pobednik finalnog turnira druge divizije. Trenutni lider u drugoj diviziji je reprezentacija Holandije.

– Nama ostaje cilj da iz utakmice u utakmicu igramo bolje, da dižemo nivo igre i naravno pobeđujemo. Bio bih zadovoljan da imamo isti bodovni saldo sada u Turskoj, kao i u Južnoj Koreji.
Reprezentacija Srbije je još u utorak doputovala je u Ankaru.
– Mnogo je teško igrati protiv Turske na njihovom terenu. Zna se kako one igraju, kada igraju kao domaćini, zna se kakvu podršku imaju sa tribina i van tribina – ocenio je Terzić.
Reprezentativka Ana Bjelica nada se da će Srbija drugog vikenda Gran prija ostvariti maksimalan učinak:
– Mislim da smo prve nedelje ostvarile dobar rezultat, kao i da je igra bila na visokom nivou. Nadam se da ćemo vremenom sve više podizati formu i da ćemo u Turskoj ostvariti sve tri pobede!
Terzićeve izabranice naredni susret imaće u petak u Ankari protiv Nemačke od 15.00, u okviru E grupe Prve divizije. Subota je rezervisana za Dominikansku Republiku, a nedelja za domaćina Tursku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here