EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je za RTS da je Srbija izdejstvovala da zemlje Evropske unije prevezu naše državljane sa određenih lokacija, i naveo primer Perua odakle naši državljani tokom dana treba da stignu za Beč.

Dačić je gostujući na RTS-u rekao da danas iz Beograda treba da polete dva aviona za Maltu, kako bi prevezli srpske državljane iz te zemlje. On je dodao da sa Malte treba da stigne i četvoro lekara koji su se odaazvali pozivu Vlade Srbije da pomognu zdravstvenom sistemu Srbije.

Ministar je kazao da se razmatra i let za Abu Dabi gde se nalazi veliki broj naših građana, koji su tu pristigli sa drugih lokacija. Razmatra se i mogućnost leta za Stokholm u ponedeljak, dodao je Dačić. On je kazao da se u Tajlandu nalaze 144 državljana Srbije, u Indoneziji njih 50, a u Japanu 13.

Kada su u pitanju Sjedinjene Američke Države, Dačić je rekao da se prikupljaju podaci i da će građani biti obavešteni.

Avionom Er Srbije u petak je iz Berlina stiglo 174 naših državljana, među kojima su bila i 24 medicinska radnika. Ministar kaže da je do sada za povratak u Srbiju zainteresovano između 200 i 300 medicinara iz inostranstva.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime