Tanjug
Ivica Dačić

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je na Kongresu te partije u Beogradu, da SPS postoji od 1903. godine, kada je nastala Srpska socijaldemokratska stranka, a da je on zauzeo dobar deo “tog puta”.

– Svi smo nastali iz Srpske socijaldemokratske stranke. To je politički maraton koji od tada trčimo. Ja sam zauzeo dobar deo ovog puta – rekao je Dačić na Beogradskom sajmu.

On je naveo da će socijalisti postojati sve dok postoji nepravda, neobuzdani rast nejednakosti, pogoršanje radnih prava, destruktivni oblici razvoja, nepoštovanje međunarodnog prava, dvostruki standardi.

– Srbija je na prvom mestu, ima milion partija, ali Srbija je jedna. Kažu, Kosovo je slučaj „sui generis“. Tačno, kao što je Vatikan za katoličanstvo, Atos za pravoslavlje, Meka za muslimane, tako je Kosovo „sui generis“ za Srbiju – istakao je lider SPS.

Na svečanom delu kongresa gosti su predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma, potpredsednik vlade Crne Gore Vladimir Joković, predsednica parlamenta Crne Gore Danijela Đurović.

2 COMMENTS

  1. Fotalja je za Dacica, sve Nije mu Sramota da laze, I 1999 je lagao da smo pobedili Kad su pobegli sa Kosova,Samo Srbski narod ovog Lazova Podnosi, Evo on je uvek n’a vlasti.23 Godine Posle toga.Vrati ce se Jugoslavija na KS, Ako se vrati Osmanska Turska ili Rimska imperija.
    Nek laze on Budale

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here