Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je velika sramota način na koji se australijske vlasti ophode prema srpskom teniseru Novaku Ðokoviću.

On je rekao da je upućen u to da su australijske vlasti uskratile Ðokoviću pravo na vizu i dodao da oni na to imaju pravo, ali je ocenio da je neosnovano da se to radi ljudima kao što je Ðoković, jer se, kako je rekao, vize uskraćuju uglavnom kriminalcima i sumnjivim građanima.

– Svaka država ima pravo da nekome ukine vizu, ali to se ne radi sa ljudima ranga Novaka Ðokovića. Ovo je velika bruka i sramota, a oni i dalje nastavljaju sa ponižavanjem i maltretiranjem Ðokovića – ukazao je Dačić.

Osvrnuo se na to da naša zemlja sa Australijom nema razvijene diplomatske odnose zbog udaljenosti dve zemlje, ali i podsetio da je Srbija podržala da Veliki koralni greben uđe u Unesko, kada je on vršio dužnost ministra spoljnih poslova.

Smatra da je velika sramota da se sada u Australiji na tako loš način tretira sportista koji je devet puta osvojio njihov turnir.

– Možda misle da će tako da ga spreče da uđe u istoriju – primetio je Dačić i poručio da je cela Srbija uz Ðokovića.

5 COMMENTS

  1. Кад такви као овај пишу српску историју, Срби су поносан народ са тенисерима, фудбалерима… (ту је и Тито) који улазе у историју. Због таквих, после Тесле и Пупина у историји нема Срба са нешто мозга у глави.

  2. Новак је Србин, Србија је Новак!
    Или Срби су познати по ударању главом у зид.
    Али данас је тенисер отишао у историју зато што се брчкао са Семирому у чаробним водама, видодерина испод босанских пирамида.

  3. Zalosno je sto drug “Vitjaz” ne prepoznaje drugu nameru. Novak je proceduralno ispunio svaki uslov za dobijanje vize, maksimalno postujuci pravna pravila Austral drzave, sto je i potvrdio njihov sudija na prvom sudjenju. Na drugom sudjenju, sudije nisu cenile pravne cinjenice, vec Austral ministra za imigracije
    (Novak nije udarao glavom u zid – vec je zaista verovao da je u najdemokratskijoj zemlji sveta – kako sami za sebe kazu- u kojoj niko ne odgovara za rec i misao).

    • Зар није било једноставније вакцинисати се што ради цела планета. Не, он данас, кад по целом свету људи падају у кревет и умиру, изиграва антиваксера за узор својим навијачима. То не ваља! Доста бре са тапшањем по рамену за сваку глупост коју направимо, мислећи да смо увек у праву. То нас и води у пропаст.

  4. Smiri se pre nego sto govoriš o tome… da bi i mi koji drugačije mislimo mogli da danemo i svoj zivot zivimo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here