Dačić na “Balkanskoj ruti” u Zagrebu

0

 

Kosorova je istakla da je za uspešnu borbu protiv kriminala neophodna čvrsta i trajna saradnja policija u regionu.

 

"Samo organizovani i upućeni jedni na druge možemo imati uspeha u toj borbi", istakla je ona, otvarajući konferenciju "Balkanska ruta – juče, danas, sutra". Uz želju da se i na današnjoj konferenciji učvrsti saradnja policija, hrvatska premijerka je naglasila da je Hrvatska otvorena za svaku saradnju.

 

"Što mi čvršće gradimo mostove, to su labavije veze među kriminalnim grupama koje ne poznaju granice", rekla je Kosorova i dodala da kriminalne grupe ne interesuju ni država, ni vera, jer one nemaju časti i ništa im nije sveto osim novca.

Kao probleme navela je šverc i proizvodnju droga, naglašavajući neozaobilaznu ulogu policija zemalja regiona u sprečavanju tog vida kriminala. Ona je naglasila da će Hrvatska davati podršku zemljama jugoistočne Evrope na njihovom putu prema EU, za šta je dokaz i ustupanje pravne tekovine EU koja je prevedena na hrvatski zemljama regiona.

 

Pored Dačića i domaćina, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Karamarka i šefa policija Olivera Grbića, na skupu u Zagrebu su i ministri unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović i BiH Sadik Ahmetović, slovenački državni sekretar Goran Klemenčić i direktor policije Makedonije Ljupčo Todorovski.
Na kraju konferencije učesnici će potpisati zajedničku izjavu o saradnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here