Tanjug
Ivica Dačić

“Nije istina da je nedavni sastanak sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem bio prekinut, kao ni to da je on napustio sastanak”, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, odgovarajući na pitanje da je tačno da je posle njegovog obraćanja komesar Varhelji napustio sastanak i da ga je Dačić uvredio.

Dačić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova Italije Luiđijem Di Majom, kazao da je tokom sastanka, kao i uvek, izneo primedbe koje Srbija ima na ponašanje EU, a koje su vezane za pitanje Briselskog sporazuma.

– EU je garantovala da će biti sproveden. Ja sam ga potpisao, a danas više niko ne spominje Zajednicu srpskih opština – kazao je Dačić.

Kako je naveo, izneo je primedbe i na to što je jedino Srbiji uvedeno poglavlje 35, da u evrointegracijama napreduje shodno napretku dijaloga sa Prištinom, kao i na to što se EU nije izjašnjavala o Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Dačić ističe da nikada ništa lično nije rekao komesaru.

– Kome je to bilo potrebno da izmisli, misleći da će meni da napravi neku štetu, ne znam. Nemam potrebu da od sebe pravim heroja, jer svaki put isto pričam. To nije tačno – zaključio je Dačić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here