EPA
Dora Bakojani

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da “nije u redu” što je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela podnela glavni izvestilac, Grkinja Dora Bakojani, “zato što je Srbija prema Grčkoj bila veoma korektna”.

– Nema sastanka na kom Grčka ne insistira da mi poštujemo njen teritorijalni integritet i suverenitet na kopnu, moru i vazduhu. Dora Bakojani nije bilo ko, ona je iz porodice Micotakis, ona je sestra premijera – kazao je Dačić.

Ponovio je da je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela „jedan sumrak međunarodnog prava“ i direktno suprotan interesima Srbije.

Dačić je rekao da je Srbija „znala da će to da se desi“, a da je povod bilo to što je „uknjižena zemlja na manastir DečanI, o čemu je sud doneo odluku još pre sedam godina“.

– To je jedna manipulacija. Dolazi u vreme kad oni ne ispunjavaju ništa, ne samo da ne ispunjavaju nego i zatežu situaciju na Kosovu, dovode naš narod u humanitarnu katastrofu – rekao je Dačić.

10 COMMENTS

  1. Gljivice, majstore… Imam toplu preporuku za tebe: jao ministar ino poslova – rokni se. Zajedno sa Žvaljavim. Usput, ni srpski jezik ne znaš. Gde je engleski…

  2. Marice – pomozi Ivici. Na rubu je pameti. Na svu srecu vecan je.Nezamenjiv i nesalomljiv. Jako je fleksibilan. U svakoj je politickoj opciji. Jedan je Ivica.

  3. Ne nego ti
    Znaš i srpski i engleski…
    Jesi možda Bugarin
    Pa se tako prijateljski postavljaš.
    Budi human kao što je Srbija bila 1885”
    Konvoj pomoći za Bugarsku krenuo je iz Beograda 22. decembra 1885. Delegacija je prespavala u Beloj Palanci da bi 23. decembra nastavila ka Bugarskoj kada su srpska prevozna sredstva kod Pirota zamenjena bugarskim. Primirje koje je baš tih dana potpisano između Srbije i Bugarske (jedan dokument 21, a drugi 22. decembra) nije nastupilo iz humanitarnih, već vojnih i diplomatskih razloga i trajalo je mnogo više od jednog dana.

    Srbija je tad ratovala protiv Bugarske,
    Jer su Bugari
    Napali Srbiju.

    🇷🇸☦️🇷🇸

  4. О ГРЦИМА
    ДА НЕ ПРИЧАМО
    ОВО ЈЕ ВЕЛИКА СРАМОТА
    ЗА ГРЧКУ НАРАВНО

    🇷🇺☦️🇷🇺

  5. Значи Србија почиње да подржава Турке у сукобу са Грчком ???

    • A turci kosovo trebamo i turcima priznati kurdistan a grcka neka vozi okolo preko bratske albanije …

  6. sta reci zena se prodala albacima grci nikad nisu bili od reci za saku dolara bi prodali i drzavu jer grickaju u dugovima nek ide albanci na more ja vise ne

  7. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here