Tanjug
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj bi danas trebalo da se raspravlja u UN ne doprinosi pomirenju i konsenzusu i istakao da to što se dogodilo u Srebrenici ne može da se kvalifikuje kao genocid jer se zna šta podrazumeva definicija tog pojma.

Dačić je za TV Pink rekao da se u Srebrenici dogodio zločin, ali ne i genocid, jer po definiciji taj pojam podrazumeva da je neko imao plan o uništenju jednog naroda, što nije bio slučaj.

– Imate jedan zločin koji je naravno stravičan i mi sami kao srpski narod insistiramo na tome da svi odgovorni za to odgovaraju, zato što je naneta šteta srpskom narodu u celini. Genocid je krivično delo koje podrazumeva da je imao plan o uništenju jednog naroda – naveo je Dačić.

Ministar je ukazao i da Rezolucija o genocidu u Srebrenici ne doprinosi pomirenju i da to pitanje, o kome će se raspravljati u UN, treba skinuti sa dnevnog reda.

– Ako smo doneli opštu Rezoluciju protiv genocida, čemu sada to da se donosi pojedinačna rezolucija i da se Srbi pored Huta proglase jedinim genocidnim narodima, pored svih zlotvora koji su bili na ovoj planeti. Pa čekajte, pored Nemaca, Turaka i ostalih mi da budemo označeni kao genocidni – naveo je Dačić.

Dačić je istakao i da to što se dogodilo u Srebrenici ne može da se označi kao genocid jer se odigralo na teritoriji samo jedne opštine u Bosni i Hercegovini.

– Ali ako imamo nešto što se desilo na teritoriji samo jedne opštine u Bosni i Hercegovini, pa dajte, kako nešto možete onda proglasiti za genocid? Kako, kada imate situaciju da to nije prisutno na celoj teritoriji. Čak i u presudi stoji da je to samo na toj opštini – ukazao je on.

Dačić je dodao i da je potrebno da postoji jedinstvo među srpskim narodom, jer vremena nisu laka.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI…

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here