Dačić se poklonio Novaku i uručio mu nagradu koju dobijaju samo posebne ličnosti (FOTO/VIDEO)

0
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Ivica Dačić

Povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić organizovao je prijem na kojem je dodelio povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenih građana u svetu proslavljenom teniseru Novaku Ðokoviću i karijernom diplomati Draganu Todoroviću.

Na prijemu su prisustvovali akreditovani ambasadori u Srbiji, među kojima američki, ruski, ambasador Crne Gore, kao i Hrvatske, a njima se obratio Dačić, koji je naveo da se kroz više od 180 godina svog postojanja moderna srpska diplomatija suočavala sa brojnim teškim izazovima, a jedan od njih oličen je i u pandemiji virusa korona.

Najbolji srpski tensier Novak Đoković bio je centralna ličnost prijema kojem je, osim Novaka, prisustvovao i njegov otac Srđan Đoković.

I u pauzi teniske sezone Nole je aktivan na promociji Srbije i pre svega jačanju veza naroda regiona kroz sport. U jeku su pripreme za turnir “Adria Tour” u sklopu kojeg će naš teniser odigrati turnire u Crnoj Gori (još se ne zna lokacija), Banjaluci, Zadru i Sarajevu.

Dan diplomatije ustanovljen je odlukom Vlade iz 2015. godine, a 29. maj određen je za datum obeležavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine.

Uspostavljanje te kancelarije uzima se za početak profesionalne diplomatije u našoj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here