Dačić: Smanjen broj nezaposlenih

0

Već peti mesec zaredom broj nezaposlenih se postepeno smanjuje: Ivica Dačić
 

"Jul je već peti mesec zaredom kako se postepeno smanjuje broj nezaposlnih na evidenciji Nacionale službe za zapošlajvanje. U odnosu na februar, kada je broj nezaposlenih dostigao višegodisnji maksimum od 793.625, ovo smanjenje ukupno iznosi 24.285 lica, što je 3,06 odsto manje lica", rekao je Dačić pred poslanicima u Skupstini Srbije, koji razmatraju kandidaturu Željka Sertića za novog ministra privrede.

 

Kako je naveo Dačić, u julu je broj nezaposlenih na evidenciji Službe za zapošljavanje u odnosu na prethodni mesec smanjen za 4.029 ljudi ili za 0,52 odsto.

On je istakao da je jedan od ciljeva Vlade stvaranje dobre investicione klime, navodeći da posebna pažnja mora biti posvećena privlačenju investicija u izvozno orijentisane projekte, jer je rast privrede kakva je srpska visoko zavisan od uspešnog izvoza.

 

"Povoljan ambijent omogućuje dolazak novih stranih investititora, tako da je u ovoj godini planirano postavljanje kamena temeljca kao sto su Džonson elektrik u Nišu, Kalcedonia u Subotici, Mišlen u Pirotu, Leoni u Doljevcu, PKS u Smederevu, a u narednoj Svarovski u Subotici, Nort karton u Jagodini i Geoks u Vranju", rekao je Dačić.

 

On je ocenio i da se uspešno realizuje program subvencionisanih kredita privredi, ističući da su, nakon tri meseca realizacije tog programa, banke odobrile i isplatile preduzećima 14.600 kredita u ukupnom iznosu od oko 640 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here