Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prokomentarisao je odluku Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Podsetimo, Direktorat je odlučio da uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom avionima crnogorskog avio-prevoznika “Montenegro erlajnsa”, a Dačić kaže da to nema veze sa spoljnom politikom.

Dačić je za TV Prva rekao da to nisu recipročne mere na odluku Crne Gore da ne otvori granicu za Srbiju, već da bi recipročne mere bile kada bi Srbija zabranila ulazak građana Crne Gore na svoju teritoriju.

– Što se mene tiče, nek ostane ova mera za Crnu Goru za celu godinu, da se malo naši opamete. Onaj ko vas hoće, on će sigurno da otvori granice… Srećan vam put, samo ne dirajte Srbe – rekao je Dačić.

On je naveo da su za Srbiju najvažniji položaj i prava srpskog naroda u Crnoj Gori i da je sada ključno pitanje da li će se dva naroda međusobno sukobljavati ili sarađivati i “biti braća kao što su uvek bili”.

Crnogorski premijer Duško Marković je u ponedeljak najavio da će se granice Crne Gore u prvim danima juna otvoriti za više zemalja, među kojima nije Srbija, a Dačić navodi da rešavanju tog pitanja treba pristupiti racionalno, bez emocija.

– To da li će Srbija i Crna Gora da žive u jednoj državi ili u više država potpuno je sporedno pitanje, ključno je da li će Srbi i Crnogorci da međusobno sarađuju, zanimaju nas prava srpskog naroda… – rekao je Dačić.

Na pitanje da li je sada Crna Gora bezbedna za Srbe, Dačić kaže da će se procenjivati bezbednosna situacija, ali da još nema takvih ocena na zvaničnom nivou. Kako je rekao, jedino ga čudi što na crnogorskom spisku za otvaranje granica nije Kosovo zato što su, primećuje, “Crnogorci njihovi tradicionalni viševekovni prijatelji”.

Naveo je da je Crna Gora “zadala” najveći udarac Srbima time što nije otvorila granicu i istakao da smatra da će ove godine biti manje srpskih turista u Crnoj Gori.

4 COMMENTS

  1. Истини за вољу милина је видети Титове пионире како постају српски националисти. Ако не фолирају. Да је тако било и за време Тита…

  2. Jos malo i priblizava se vrijeme kada ce sve srpske zemlje biti oslobodjene i ujedinjene. Nisam mogao vjerovati da medju Srbima ima toliko otpada.

  3. Tako je to kad se svi opozivaju na Tita i komuniste, pa od geografskih pojmova prave nacije i drzave. Unuci treba da se zahvale svojim dedovima sto nigde nemaju mesta i zive u bedi. Bar njih stize Bozja pravda. Dedovi su proterivali i pendrecili postene a unuke nema ko da proteruje. Moraju da trpe tamo gde su.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here