Promo
Damir Mikec

Srpski strelac je treći put osvojio titulu evropskog vicešampiona vazdušnim pištoljem.

 

U finalu Evropskog prvenstva u Osijeku, Damir Mikec je “pogodio” srebrnu medalju sa 239,9 krugova. Sa 1,4 krugom boljim rezultatom pobedio je Pavlo Korostilov (Ukrajina).

Mikec je prvi put vicešampion Evrope vazdušnim pištoljem bio 2015. godine. Uspeh je ponovio 2017, a aktuelni je i šampion Evropskih igara ovim oružjem.

Finale je pratio i ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, koji je, između ostalog, istakao da je Damirov uspeh dokaz da SSS održava kontinuitet dobrog rada.

SREBRO za Damira Mikeca! Naš strelac upucao je srebrno odličje u disciplini vazdušni pištolj na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem koje se održava u Osijeku #TeamSerbia ????

Gepostet von Olimpijski komitet Srbije am Samstag, 23. März 2019

Mikec je nešto lošije počeo u finalu, ali sredinom ušao u pobednički ritam. Posle 14. serije je izbio na treću, posle narednog hica i na prvu poziciju, a posle nekoliko promena na čelnoj poziciji se na kraju našao Ukrajinac Pavlo Korostilov.

Kasnije tokom dana Mikec će, u paru sa Zoranom Arunović, gađati u finalu miksa vazdušnim pištoljem, dok će se za medalje u miksu puškom boriti Andrea Arsović i Lazar Kovačević.

Jutros je Lazar Kovačević osvojio sedmo mesto u finalu vazdušnom puškom.

Vazdušni pištolj, finale: 1. Pavlo Korostilov (Ukrajina) 241,3, 2. Damir Mikec (Srbija) 239,9, 3. Đuzepe Đordano (Italija) 219,4, 4. Oleg Omelčuk (Ukrajina) 199,3, 5. Artem Černousov (Rusija) 177,3, 6. Jusuf Dikec (Turska) 156,9, 7. Vadim Mukametjanov (Rusija) 137,7, 8. Pablo Karera (Španija) 114,3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here