Youtube/FPÖ TV
Nemanja Damnjanović

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) srpskog porekla u bečkom parlamentu Nemanja Damnjanović reagovao je na intervju lidera Narodne partije (OVP) Sebastijana Kurca i poručio da su narodnjacima Srbi važni samo pred izbore.

„Samo u Beču živi oko 75.000 glasača srpskog porekla. OVP je na prošlim bečkim izborima, 2015, osvojila samo 76.959 glasova, to jest samo 9,24 odsto ukupnog stanovništva Beča“, podsetio je Damnjanović u saopštenju dodajući da nije ni čudo, kad 50 odsto stanovništva glavnog grada Austrije čine građani stranog porekla, da OVP pokazuje interesovanje.

Damnjanović je uveren da će građani migrantskog porekla na svim budućim izborima imati sve značajniju ulogu.

„U intervjuu za „Vesti“ Kurc je pokazao pravo lice OVP. U tom intervjuu je naglasio da računa na glasove Austrijanaca srpskog porekla. OVP je navodno uvek otvorena za želje i zahteve oko 300.000 Srba koji žive u Austriji“, kritikovao je on.

Damnjanović je istakao da Kurcova izjava podseća na predizbornu taktiku njegovih prethodnika u OVP. On je ukazao da OVP nikada, kada nema izbora, nije ozbiljno gledala na Austrijance srpskog porekla kao važnu biraccku grupu.

OVP je, prema Damnjanoviću, u prošlosti, uvek neposredno pred izbore, pokazivala mnogo razumevanja za glasače srpskog porekla.

„Međutim, posle izbora iz tog razumevanja nastali su nesporazumi i prazna predizborna obećanja“, podvukao je on.

„Kurc i njegova OVP nikada nisu bili otvoreni za želje i predloge 300.000 austrijskih Srba. Ta poruka bivšeg kancelara „Vestima“ je za mene potvrda da je svaki glas pojedinačno važan na predstojećim izborima i da je odlučujući.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime