EPA-EFE
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev nije uspeo da u nedelju dođe do trofeja na mastersu u Indijan Velsu, a mnogo pažnje privukla je jedna reakcija iz finiša drugog seta. Bio je Moskovljanin nezadovoljan “zastarelom tehnologijom”, pa je izneo vulgarno mišljenje o stanju u kojem se tenis nalazi.

Španac je slavio rezultatom 7:6 (5), 6:1 i odbranio trofej u kalifornijskoj pustinji.

Sporna situacija dogodila se u taj-brejku prvog seta, a o njoj je Medvedev govorio tokom konferencije za medije.

Zašto je rekao da je „tenis sr**e od sporta“?

– Po mom mišljenju, postoje neke stvari u tenisu koje su zastarele. Sada nema linijskih sudija. Zapravo, OK, lopta je dobra, znam to, imamo “live” sistem. Samo sam bio u fazonu – pokaži mi. Samo mi brzo pokaži trag. Nije me briga, mogao je da mi pokaže na ajpedu, ajpedu koji ima Mohamed (Lajani, sudija), svejedno mi je. Mislim da je stvar u tome što ne mogu da vrate. U 2024. smo, rakete idu u svemir, ne znam – objasnio je Medvedev svoje stanovište.

Potom je nastavio…

– Na ajfonu ti se pokazuju stvari koje govorim. Kada pričam o golfu s prijateljima, sledeća stvar koju vidim na Tviteru je golf. Imamo to, a onda ne možete da mi pokažete trag lopte od pre tri udarca? Ne tražim ništa posebno. Takođe, neobjašnjivo mi je da na betonu kada lopta padne na liniju, a 5-5 je u taj-brejku prvog seta, da lopta ima drugačiji odskok. Samo koristite istu farbu kao i za ceo teren. Da ne bude da srećno osvojiš poen kada pogodiš servis na liniju – zaključio je Medvedev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here