Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Zamenica direktora instituta “Dr Milan Jovanović Batut” dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je počastvovana pozivom da uđe u novu vladu, ali da će ostati u Kriznom štabu.

Kisić Tepavčević biće ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je ponovila da neće biti novih mera protiv koronavirusa, sem rigoroznijeg poštovanja postojećih, i dodala da su preventivne mere uspešne i za druge respiratorne infekcije, jer ih je sada manje nego što je to uobičajeno za ovaj period.

– Iako ima mnogo nepoznanica o koroni, virus se širi onoliko koliko se držimo ili ne pridržavamo preventivnih mera – istakla je Kisić Tepavčević.

– Skok zaraženih poslednjih dana nije neočekivan, ali smo se s druge strane nadali da će nas zaobići veliki talas koji je zapljusnuo region – rekla je Kisić Tepavčević i dodala da za to što smo dugo odolevali naglom povećanju broja obolelih.

Ona je rekla da su se najstariji sugrađani pokazali kao najodgovorniji, ali da su odgovornost pokazali i đaci, studenti i dodala da treba da shvatimo da je svako od nas odgovoran pre svega za svoje zdravlje i za zdravlje svojih najbližih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here