EPA/Daniel Maurer
Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke

Italijanski novinar Tomazo Debenedeti, poznat po širenju lažnih vesti sa lažnih Tviter profila, „upokojio“ je austrijskog nobelovca Petera Handkea.

Debeneti, preko lažnog Tviter naloga nove državne sekretarke za kulturu u Vladi Austrije Andree Majer, napisao je da je umro Peter Handke.

„Austrijski najveći pisac Peter Handke umro je pre par minuta. Zvanično saopštenje biće izdato uskoro“, napisao je na nalogu pod imenom Andrea Majer na engleskom i nemačkom.

Debenedeti je, inače, pre par dana, koristeći lažni nalog direktora bečke Opere Bogdana Roščića, izazvao zbrku u svetu kulture, saopštivši smrt operskog pevača Plasida Dominga.
Vest o navodnoj Domingovoj smrti dospela je na više portala, a Opera ju je kasnije demantovala, saopštivši da se radi o lažnom profilu pod imenom Roščića.

Inače početkom ove godine Debenedeti, koristeći lažni nalog Bisere Turković, ambasadorke BIH u Hagu, saopštio je navodnu smrt Ratka Mladića.

Kao i svaki put, posle nekog vremena, otkriva svoj identitet pišući da se radi o „nalogu koji je otvorio Tomazo Debenedeti“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime