Ženska ragbi 13 reprezentacija Srbije 22. juna (18) u Linjanu igra istorijsku prvu utakmicu na međunarodnoj sceni protiv domaćina Italije.

 

Meč se igra u okviru duplog muško-ženskog programa pošto se prethodno u 2. kolu Balkan Super Lige sastaju lokalni Linjano Šarksi i šampion Srbije Crvena zvezda (16.30).

Nakon što je ovog proleća Ragbi 13 federacija Srbije i zvanično pokrenula klupsko takmičenje u konkurenciji devojaka, ženska selekcija će imati svoj debi u međunarodnim okvirima. Najbolje ragbistkinje Srbije nedeljama su se spremale za ovu istorijsku utakmicu protiv Italijanki koje takođe igraju svoju prvu zvaničnu reprezentativnu utakmicu.

– Ne dobija se prilika svaki dan da igrate prvu ikada utakmicu reprezentacije, zato smo logični veoma uzbuđeni pred ovo istorijsko gostovanje. Imamo veliku želju da razvijemo ženski ragbi u Srbiji i formiranje državne reprezentacije će sigurno skrenuti pažnju javnosti i doprineti popularizaciji našeg sporta. Imamo izuzetno talentovan tim i verujemo da možemo pobediti Italijanke – izjavio je selektor Srbije Željko Delić.

Mada se klupska takmičenja u Srbiji zvanično održavaju tek nekoliko meseci, naša reprezentacija neće biti bez iskustva u Linjanu. Na spisku od 21 putnice za Italiju nalazi se nekoliko igračica koje su imale već upliv u ragbi na različitim nivoima.

Reprezentaciju Srbije će predvoditi veteranka Marija Simović (44) koja je u drugom ragbi kodu već predstavljala zemlju, a veliku pomoć će imati u Isidori Savković iza koje je čak 13 godina iskustva sa sportom. Posebno pojačanje je Vanja Pešić, u zemlji članica leskovačke Morave, dok njeno ragbi iskustvo dolazi najpre sa studija u Sjedinjenim američkim državama.

Među putnicama u Italiju nalazi se i pripadnik vojske Ana Marija Skiljo, takođe reprezentativka u drugom ragbi kodu. Ana Marija je inače poslužila kao inspiracija za lik Roksande u popularnoj TV seriji Vojna Akademija.

Spisak ženske reprezentacije Srbije: Marija Simović, Željana Mitrović, Sara Trifković, Ivana Artinović, Nika Bajić,  Karolina Blizanac, Milica Krasić, Tamara Bošnjak, Dragana Žeželj, Nataša Kovačević, Ivana Đorđević, Marija Maslaković, Isidora Savković (Crvena zvezda), Marija Milosavljević, Marija Bajić, Ana Marija Škiljo, Jovana Fridl, Ljiljana Bajić, Jelena Stoiljković (Crveni kenguri), Jelena Karanović (Partizan), Vanja Pešić (Morava).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here