Deca čuvari vere i običaja

0

Učenici i igrači folklorne sekcije Zavičaja

Ovogodišnji domaćini bili su Dejan i Dubravka Janković sa decom Jelenom, Sandrom i Nemanjom. Kumovi naredne slave su braća Aleksandar i Dejan Popović, sa suprugama Natašom i Anom i decom.

Učenici nižih razreda Dopunske škole na srpskom jeziku iz Hajlbrona učiteljice Aleksandre Petrović izveli su bogat program posvećen srpskom narodu i običajima. Oni su ujedno pripremili i likovnu izložbu posvećenu klupskoj slavi Svetom arhangelu Mihajlu.

U bogatom đačkom programu nastupili su: Anđelina Savić, Stefan i Saša Stanišić, Petra Ilić, Nemanja, Marko i Lea Popović, Maksim i Nikola Filipović, Julija Kern, Filip Vujnović, Tijana Pantić, Melina i Emanuel Hatzidis, Stefan Kotur, Goran, Darko i Dijana Adamović, Saša Blagojević. Julija Pudić je takođe recitovala i vodila program sa Nađom Gajić. Nađa se predstavila pesmom "Srpkinja sam".

Na kraju svečanog dela programa predstavila se i najmlađa grupa folklorne sekcije Zavičaj igrama iz Srbije.

Potom se uz muziku i jelo i piće uživalo do jutarnjih sati uz divne priče i igre.
 

Zaustaviti osipanje članstva

Goste je u ime uprave pozdravio Drago Klječanin, zahvalivši im na dolasku. On je istakao da je centar u nezgodnoj situaciji zbog osipanja članova i pozvao je sve na izbornu skupštinu koja će se održati u nedelju u 11 časova u klupskim prostorijama Westenstr. 53a Klječanin je zamolio za aktivno učešće kako srpski centar u Hajlbronu ne bi doživeo sudbinu drugih klubova u Nemačkoj i ne bi se ugasio.

Uprava i članovi centra su se posle majskih poplava u otadžbini istakli u prikupljanju pomoći i poslali su pet šlepera. Bili su složni tih meseci i imali veliku pomoć i onih koji ne dolaze u klub i mišljenja su da bi bilo šteta da ne ostanu zajedno i dozvole da se klub ugasi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here