Od roditelja “mečka”, a od “Mokranjca” kolo

0

Maja sa roditeljima
 

Da su Kostići cenjena porodica i da ih ljudi vole govori i broj gostiju. Njih skoro dve stotine, Majinih prijatelja iz bečkog KUD-a "Stevan Mokranjac", dvostrukog evropskog prvaka u folkloru i porodičnih prijatelja, dobrog raspoloženja došli su na slavlje. Za dobro raspoloženje pobrinuo se odličan orkestar, a primoglo je i izvrsno posluženje.
Slavljenica Maja u divnoj plavoj haljini, sa krunom kao princeza, dočekivala je goste.

 

I prijatelji iz Mokranjca su priredili iznenađenje Maji

Vole je najmlađi

Maja je posebno omiljena kod najmlađih članova "Mokranjca" jer ih ona podučava u školi folklora za najmlađi uzrast (3 – 7 godina).

Srećna i vredna devojka završila je ekonomsku školu i sada radi u knjigovodstvu. I ona i njena četiri godine starija sestra Sandra rođene su u Beču. Sandra se posle srednje škole opredelila za studiranje i danas vredno pohađa Pedagoški fakultet i jezike (italijanski, nemački i ruski).

Najveće iznenađenje Maji su priredili mama Sonja i tata Saša, kada su joj kao rođendanski poklon uručili ključeve mercedesa C 200 kupe.

Sonja i Saša su već deset godina članovi KUD-a "Stevan Mokranjac", gde su i njihove ćerke naučile prve igračke korake.

Dok konobari "lete" po sali, velika grupa mladih se izdvaja i priređuje Maji iznenađenje. Članovi folklornog ansambla "Mokranjac", želeli su da Maji izvođenjem pobedničke koreografije sa Evropske smotre u Banjaluci daruju još jedan poklon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here