Deca pomažu deci

0

Ekipa mala ali odabrana: Bratislav, Olga i Snežana
 

Učiteljica Snežana predložila je da se održi izbor najlepše maske koju će đaci sami napraviti a izvešće i kulturno-umetnički program, kako bi ovo veče deci ali i svim prisutnima ostalo u trajnom sećanju.

– Verujem da će se mnogi moji đaci odzvati pozivu da učestvuju u ovoj humanitarnoj aktivnosti, biće tu i đaci drugih koleginica, svi ćemo se lepo zabaviti, ali i sakupiti novac za neku od siromašnih škola, te moramo pomoći koliko možemo – kaže učiteljica Snežana i dodaje da se na taj način i deca koja odrastaju u ovoj zemlji uče i vaspitaju u duhu humanosti. Što se tiče pravljenja maski, najviše će se bodovati one koje sami osmisle i naprave i kroz njih pokažu svoju kreativnost.

– To večeri svi ćemo raditi humanitarno i pomoći da se ova akcija realizuje što upešnije. Kolo je otvorilo svoje prostorije i besplatno ih stavilo na raspolaganje đacima i Udruženju žena da se izvede ova manifestacija – veli Olga Jovanović koja je sigurna da će akcija biti uspešna i da će se mnogi odazvati kako bi se skupilo što više para.

Dogovoreno je da se 19. novembra, u Nojenhofu (15 sati) održi još jedan sastanak pred ovu manifestaciju kojoj će prisustvovati ceo Upravni odbor udruženja žena kao i svi učitelji koji učestvuju sa svojim đacima.

Bratislav Jovanović će biti zadužen za organizaciju jela i pića, za učesnike.

– Prihvatio sam se posla i rado ću raditi te večeri, jer znam da je svaki franak koji se pošalje u Srbiju nekome dragocen. Majske ali i poplave koje ovih dana ponovo haraju otadžbinom uništile su mnoge škole u Srbiji, pa je ovo što se organizuje prilika da se prikupljenim novcem bar jedna od njih pomogne – kaže Jovanović koga svi od milošte zovu Bale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here