Dečaka prihvatili bliski rođaci

Nova adresa: Marko Vučinić u Ibarskoj Slatini

Do punoletstva, o Marku će, kao stalni staratelj, brinuti njegov brat od tetke Milan Nikolić u čijem domu dečak živi od tragedije koja ga je zadesila.

– Još nismo dobili rešenje, ali nam je rečeno da će Marko živeti sa nama u Ibarskoj Slatini, osim mene i moje porodice, o njemu će brinuti i moji roditelji, a njegovi tetka i teča Zora i Radojko Nikolić. Marko ima sve u našoj kući, pažljivi smo, na žalost, roditelje i porodicu mu ne možemo zameniti. Marko pati, njegova duša je ranjena, ali život mora ići dalje, moramo učiniti sve da bude dobar đak, za sada jeste i da postane dobar čovek – kaže Markov budući staratelj Milan Nikolić, sin Zore i Radojka.

Puno naših čitalaca interesovalo se kako da pomogne Marku, a neki poput Milivoja Nenadića iz Perta, prevalili su hiljade kilometara da bi ovom nesrećnom dečaku uručili pomoć.

Marko na knjižicama u Komercijalnoj banci u Leposaviću ima i izvesnu sumu deviza i dinara, dobio je nameštaj, kompjuter, laptop, a kompanija Ktitor obezbedila mu je stipendiju.

– Za koji dan Marko će i formalno biti član porodice Nikolić, sve je završeno, pratićemo kako Nikolići brinu o dečaku i kako troše novac sa njegovih računa. Nadamo se da će moći da živi od stipendije, a da će sredstva na knjižicama, još ne znamo cifru, kuća u selu Vuča i imanje sačekati njegovo punoletstvo – ističe Radoš Ilić iz Centra za socijalni rad u Leposaviću.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime