Dečaka progutao ambis

0

Dečak star 14 godina pao sa visine od 40 metara i upao u Žičku reku (Ilustracija)
 

– U Žiči kod Kraljeva ovaj dečak je upao u Žičku reku u mestu Ratkov vir. On se penjao po okolnim liticama kada se iznenada okliznuo i sa visine od 40 metara pao u reku. Zadobio je teške povrede i hitno je prebačen u Urgentni centar u Beogradu – saznajemo u MUP Srbije.

Kako nezvanično saznajemo, dečak je provodio prvomajske praznike sa porodicom u okolini Žiče, kada je sa porodicom krenuo na izlet do Ratkovog vira, koji je opkoljen visokim i ogoljenim stenama. Dečak se peo po liticama i iznenada izgubio ravnotežu, survao se niz stene i upao u vodu.

Na sličan način stradao je i D. T. (45) u Užicu.

– On se u zaseoku Marković kod Ponikva u blizini Užica, peo po okolnim stenama. Iznenada se okliznuo i pao sa litice na zemlju – nezvanično saznajemo u MUP Srbije.
D. T. je zadobio teške povrede, polomljena su mu rebra i ključna kost i on je hitno prebačen u boln icu. Za sada lekari ne žele da prognoziraju njegov oporavak, ali dodaju da je vrlo teško povređen.

 

Za Hitnu pomoć pune ruke posla

Ekipe Hitne pomoći u Beogradu imale su pune ruke posla tokom proslave prvomajskih praznika. Kako kaže dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći, oni su tokom noći između četvrtka i petka imali 135 intervencija, od čega 12 na javnom mestu.
– Osim klasičnih bolesnika, imali smo veliki broj intervencija u kojima su u pitanju bile osobe u alkoholisanom stanju – objašnjava Macura.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here