M. Stanković
BILO JE I TRČANJA: Učesnici Krosa RTS sa Biljanom Dabić i profesorkom Slađanom

U Osnabričkoj parohiji je nedavno povodom praznika Svete Trojice organizovan tradicionalni dečji festival. Praznik je proslavljen veoma svečano i radosno uz okupljanje velikog broja vernika, među kojima je kao i uvek bilo i mnogo dece.

Posle liturgije koju je služio protojerej-stavrofor Marinko Rajak, slavlje je nastavljeno u porti hrama gde je održan festival čiji je glavni organizator bila Biljana Dabić, veroučiteljica i predsednica Saveta roditelja Srpske dopunske škole. Ona se starala da se na vreme postave svi zanimljivi objekti, da se podele zaduženja, a čitave godine je nalazila sponzore koji su pripremili bogate nagrade za sve učesnike. Biljana je za “Vesti” navela da je ovo tradicionalna manifestacija u Crkvenoj opštini Osnabrika.

– U realizaciji festivala su vredno učestvovale brojne porodice sa decom. Dobrom raspoloženju je doprinelo divno, sunčano vreme. Tokom festivala je održan i Kros RTS na kome su se nadmetali đaci naše škole. Profesorka Slađana Dunjić Fridrih je sa zadovoljstvom podelila diplome učesnicima – navela je Dabićeva.

Ponude za zabavu su bile vrlo raznovrsne. U velika vatrogasna kola su svi hteli da uđu i da se fotografišu. Tu je bio i veliki tobogan, pa kreativno šminkanje i druge vrste zanimljivosti.

Crkvena porta se orila od žagora dece i muzike.

U VATROGASNIM KOLIMA: Andrija Dabić, Milan Skadrić, Slavko Martić
Teodori Dabić se dopalo kreativno šminkanje

Niko nije žurio kući

Miris roštilja je radovao sve, a pravi majstori za roštilj Marko Dabić i Dejan Škorić neumorno su pekli ćevape. Slavica Stefanović je pržila pomfrit. Po lepom vremenu uz mogućnost za bogatu i raznovrsnu zabavu niko nije žurio kući.