Dejane, nisu te zaboravili plemeniti ljudi

0

Jedno drugom oslonac: Vesna i Dejan Milošević
 

– Hvala veliko dragom dobrotvoru koji prati tragičnu sudbinu mog sina Dejana. Neka mu Bogorodica, naša zaštitnica, donese blagodet u njegovom domu, živ i zdrav bio mnogo leta – poručuje hrabra majka Vesna, čija je sudbina poslednjih decenija borba za zdravlje svog sina, ali i bitka protiv boljki koje su i nju savladale.
 

Potreban lek

– Pregled na Ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu zakazan je za dva meseca. Tada ćemo definitivno i znati da li će Dejanu biti izvršena operacija na obe noge i da li će ostati u kolicima. Trenutno teško dolazimo do nemačkog leka "Berlithion 600 ED" , potrebnog za terapiju, pa ukoliko neko ima kutiju viška, najlepše molimo da nam ustupi – apeluje Vesna Milošević.

– Trebalo je da idem na operaciju kuka, ali ne mogu Dejana da ostavim samog. On teško hoda, muke su ga brojne ophrvale, počev od vijetnamskog sindroma do šećerne bolesti i teške virusne infekcije kostiju na nogama. I sama sam slabog zdravlja, ali volja da pomognem svom sinu je jača od svega. Verujem da bih mogla sve da izdržim, samo da bi njemu bilo bolje – kaže majka Vesna. A Dejan, viši od 190 centimetara, nekada jak i snažan, danas izgleda umorno i malaksalo. I sili se da hoda na bolesnim nogama, koje su samo kost i koža.

– Moram da hodam, tako je savetovao ortoped sa Banjice, svaki dan po pola sata… polako. Majka me uzme pod ruku i od naselja Čerenac, gde živimo, do centra dođemo peške, više od dva kilometra. To traje satima, teško mi je, zamaram se, ali mora se – kaže Dejan koji s majkom živi u stanu zgrade Jumko gde su se na divlje uselili kao i brojni drugi stanari, u uslovima gde nema ni struje i vode.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Zahvaljujući čitaocima "Vesti", oni već 10 godina imaju novac za lekove i za osnovne potrebe kako bi preživeli, jer od njene plate kuvarice u Jumku teško da bi mogli da kupe i ogrev za zimu.

– Samo nam čitaoci "Vesti" pomažu, oni su naš spas jer bez njih ne bismo bili do sada živi – s puno gorčine kaže na kraju posete majka Vesna koja više ni ne želi da govori o tome da su se nekadašnjeg ratnog dobrovoljca iz Vranja odrekli i Srbija i Republika Srpska. Kao da nije ni postojao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here