Dela zaštiti od krađe

0

Bečki stvaraoci na vrhu Donauturma
 

Tokom književne večeri pojedini članovi su prvi put predstavili svoja dela. Naime, Radomir Milošević, kome nije prvi put da je nešto napisao, ali prvi put da je pročitao javno, predstavio je kratku letnju priču, u kojoj je opisao kraj jedne ljubavi, kojoj je bezuslovno verovao a ona mu je na kraju ostavila oproštajno pismo sa sledećim rečima: "Novac me interesuje – čoveče."
 

Odlomke iz knjige čitao je glumac Milinko Ametović-Beganović. On je dobio ulogu u pozorišnoj predstavi Agate Kristi u jednom bečkom pozorištu.
 

Svetlanini stihovi

Svetlana je pročitala i novu pesmu. Nju je posvetila svojoj ćerki Aleksandri. Potom je kazivala stihove iz pesme koju je njoj posvetila ćerka.

Predsednica udruženja Mirel Tomas predstavila je svoju priču pod nazivom, "Halo. Kanada" u kojoj je opisano nepoznavanje svog jezika, ali i zemlje domaćina. Reč je o Srbima s juga Srbije koji su već nekoliko decenija u ovoj zemlji, a njihove familije u Kanadi. Osim govora kojim se služe, opisano je kako se moderno živi. To delo pročitala je Kristina Stefanović, mlada devojka sa glumačkim ambicijama.
 

Prema rečima Tomasove, to je priča koju je kasnije objavio Mika Vlacović, zbog čega upozorava da se dela moraju zaštititi pre nego što izađu u javnost.

Komičnu priču pročitala je Nevena Džaja, koja je izdala više knjiga i organizovala više poetskih druženja.
 

Ona je pisala o događaju koji asocira na "Jazavca pred sudom". Ta njena životna priča objavljena je u njenoj novoj knjizi koju će uskoro predstaviti publici. Reč je o mladoj, trudnoj ženi kojoj je pozlilo na pijaci i koja je pala u nesvest. Tom prilikom je zgnječila više kokošaka, zbog čega je izvedena na sud.

Svetlana Matić, profesorka i autor više knjiga, uveličala je književno druženje svojim delom pod nazivom "Kako je Saša došao u Beč", pričom u kojoj se govori o sudbini mnogih koje je put doveo u ovaj grad.

Dragica Pejić pročitala je svoj rad pod nazivom "Gospođa Hofman".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here