Pisci i slikari ukrasili veče

0

 

Svoja dela predstavili su Filip Probst koji je promovisao novi krimi-roman pod nazivom "Bulevar pacova" i takođe pisac Klaude Lahat, koji je govorio o svom romanu "Majčin dan". Publika je bila u prilici da ih i kupi.

Slikarske radove predstavile su Danijela Stanković iz Rapensvila i Ivana Kolar iz Vintertura.

 

Voditelj kazivao stihove

– Pisci i slikari su nam ulepšali veče. Sviđa mi se što je bilo i naših umetnika ali i švajcarskih, mislim da je ovo veče dobro osmišljeno, prenela je svoje utiske Mirjana Lepić iz Bazela.

Prelepe stihove čitao je i dobio puno aplauza publike izdavač Fritz Fredž, koji je vodio i konferansu.
 

Posle promocije publika je razgledala postavku slika, a usledio je i apero te razgovor i druženje do kasnih sati.

Predsednica Jasna Milanović pozdravila je sve i zahvalila im se što su u velikom broju došli dok je advokat iz Bazela dr Sebastijan Frehner, predsednik partije SVP za grad Bazel, pozvao sve zainteresovane članove da se prijave kako bi zajedno posetili Bundeshaus u Bernu 24. septembra i videli na koji način funkcioniše ova državna ustanova u Švajcarskoj.

– Upriličili smo ovo zajedničko veče, ovoga puta predstavili smo dva švajcarska pisca i dve naše slikarke, praktikovaćemo da uvek budu i predstavnici Švajcarci ali i neko od umetnika migranata. To je prilika da

se međusobno upoznamo, družimo i saznamo mnogo više jedni o drugima – rekla je predsednica Jasna Milanović koja se i sama bavi književnim radom.

– Izložile smo i nas dve naše radove, publika je sa interesovanjem razgledala slike i komentari su bili više nego pozitivni – priča slikarka Danijela Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here