Demokrate i “Mađari” će probati da se izmire

0

Predsednik SVM Ištvan Pastor je najavio da će razgovarati sa Borisom Tadićem o odnosima te dve partije, koji su narušeni posle odbijanja poslanika SVM da glasaju za ovogodišnje budžete Srbije i Vojvodine.

 

"Na stranačkoj proslavi smo konstatovali da su odnosi između DS i SVM zategnuti i da je neophodno da razgovore nastavimo“, rekao je Pastor za dnevnik "Mađar so“.

On je demantovao tvrdnje da mu je Boris Tadić ranije poručio da će SVM biti "istisnut iz vladajuće koalicije na svim nivoima“ zbog neglasanja za budžet Srbije, a potom i budžet Vojvodine.

 

Upitan da li je tačno da su u Subotici već toliko narušeni odnosi između DS i SVM da u Gradskoj kući pripadnici te dve stranke više ne razgovaraju međusobno, i da čak postoje "hodnici za Srbe i Mađare“, Pastor je odgovorio da ljudi lično nisu zavađeni, ali je tačno da u subotičkoj Gradskoj kući ima neslaganja između DS i SVM o pojedinim temama.

On je potvrdio da i u SVM postoji kriza proizvedena iznutra zbog odnosa sa demokratama. Disciplinska komisija SVM danas bi u Subotici trebalo da sasluša bivšeg predsednika Saveta stranke Zoltana Bunjika, a u utorak počasnog predsednika i bivšeg dugogodišnjeg lidera SVM Jožefa Kasu, koji su otvoreno stali na stranu DS.

 

Njihove izjave medijima Predsedništvo SVM ocenilo je kao nanošenje velike štete svojoj stranci i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.

 

U međuvremenu, na inicijativu Bunjika, biće pokrenut disciplinski postupak i protiv Ištvana Pastora i njegovog sina Balinta, republičkog poslanika, jer su "bez odluke stranačkih organa naložili poslanicima SVM da ne podrže budžet i time prekršili statut SVM“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here