Eksplodirala termoelektrana u SAD!

0

 

Generalni direktor elektrane Gordon Hok je potvrdio da u eksploziji ima mrtvih, ali je naveo da za sada nema tačnih podataka o broju poginulih, bez obzira što su vatrogasci i policajci koji su prvi stigli na mesto nesreće prisutnim predstavnicima medija izjavili kako su “žrtve brojne“.

 

Vatrogasci sumnjanju da je eksploziju izazavalo curenje prirodnog gasa iz elektrane i strahuju da je 51 radnik ostalo zatrpano ispod ruševina, javlja Rojters.

 

Bolnica Midleseks u Midltaunu, oko 25 km od grada Hartforda, objavila je da prima pacijente povređene u eksploziji, koja se dogodila oko 11:30 sati po lokalnom vremenu.

 

Termoelektrana u Midltaunu, inače, radi na plin i snage je 620 megavata. Od siline eksplozije oštećene su kuće koje se nalaze u blizini elektrane, a ljudi su navodno osetili blage potrese i na mestima 25 kilometara udaljenim od mesta nesreće. Na licu mesta nalazi se desetine vatrogasnih vozila i kola hitne pomoći, a dim se vidi sa udaljenosti koja se meri i desetinama kilometara.

 

 

"Jutros su u elektrani pokretali motore i nešto je očito krenulo loše. Došlo je do eksplozije, a plameni stubovi bili su visoki maltene kao i tornjevi elektrane", rekla je jedna od stanovnica Midltauna, Bernadet Nejland, koja je u trenutku eksplozije sa svojim psima bila u dvorištu obližnje kuće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here