Deni Avdija, košarkaš Izraela, koji ima i srpsko državljanstvo dvoumio se da li da zaigra za košarkašku reprezentaciju Srbije. Otac mu je Zufer Avdija legendarni koašrkaš Crvene zvezde, koji otkriva koje je probleme imao njegvo sin i zašto nije mogao da igra za Srbiju.

Deni je inače 9. pik ovogodišnjeg NBA drafta i izabrao ga je Vašington, a svojom pojavom na izboru je oduševio Srbiju.

– On je trebalo da služi vojni rok u Izraelu. To je bio problem jer on ima i srpsko državljanstvo. Da je odlučio da igra za našu reoprezentaciju, a pričao sam o tome sa Saletom Đorđevićem i ljudima iz saveza, ovde bi imao problem sa vojskom koja traje tri godine, jer ne bi dobio status vrhunskog sportiste.

– Bilo je priče da 2018. godine mora da odluči za koju reprezentaciju će da igra. Bio sam u kontaktu sa Saletom i savezom, međutim, da se opredelio za Srbiju ne bi mogao da izađe iz zemlje tako lako i imao bi problem sa trenizima.

– Kao izraelski reprezentativac on dobija zvanje vrhunskog sportiste i bez problema može da napusti zemlju, ode u NBA ili negde u Evropu.

– Kao vrhunski sportista ima velike olakšice. Razmišljali smo šta, kako i gde i na kraju smo se iz već navedenih razloga odlučili za Izrael. Kao otac voleo sam da igra za srpsku reprezentaciju jer bi imao veće šanse da zaigra na Olimpijskim igrama i da osvoji neku medalju. Međutim, ovde je rastao, ovde se rodio i smatra da će mu biti bolje da igra za Izrael – rekao je Zufer Avdija jednom prilikom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here