Nemačke vlasti su je smatrale jednom od najvećih prevarantkinja u Hanoveru, ali i u Donjoj Saksoniji. Sada, kako prenose nemački mediji, policija i pravosuđe mogu da odahnu, jer je Briziana H. (38), deportovana u Bosnu i Hercegovinu.

U jednom od prvih izbegličkih talasa, krajem leta 2015. godine, Briziana H. se prijavila za azil zajedno sa desetoro dece.

Sve do deportacije, ta žena, koja je u međuvremenu i osuđena, predstavljala je veliki problem za nemačku državu. Naime, ona je godinama tvrdila da nema državljanstvo nijedne zemlje, a po dolasku u Nemačku automatski se prijavila za socijalnu pomoć, koja je za njenu jedanaestočlanu porodicu iznosila priličnu sumu.

Kako prenose nemački mediji, ona nikad nije pokazala interes za bilo kakav vid integracije u nemačko društvo, a vremenom je počela i da krade. Pre par meseci, imigracione vlasti su konačno uspele da uđu u trag njenoj zemlji porekla i nakon što je krajem aprila odslužila zatvorsku kaznu, deportovana je u Bosnu i Hercegovinu.

Kako prenose nemački mediji, još dok se živela u smještaju za azilante, Briziana H. je zajedno sa sestrom Vanesom (28, majka četvoro dece) počela da ide u krađe. Krala je šta je stigla: od torbi do kreditnih kartica. Navodno, i decu je koristila za krađe, ali deca nikada nisu privođena.

Ipak, i ona sama je na sve načine pokušavala da izbegne zatvor. Kada je prvi put trebalo da završi u zatvoru, ona je zajedno sa decom pobegla u Francusku gde je i uhapšena u okolini Liona, u februaru 2020. godine. Kod nje su tada pronašli 4.000 evra i falsifikovanu hrvatsku ličnu kartu. Odmah je izručena Nemačkoj i krajem aprila je odslužila kaznu od tri godine.

O njenim krivičnim delima možda najbolje govori podatak da njen dosije ima čak 1.252 strane. Takođe, nemački mediji prenose da je njena porodica nemačke poreske obveznike koštala pravo malo bogatstvo, a iznos je, navodno, šestocifreni. Neki mediji prenose da je mesečno primala 2.508 evra.

Kako su mediji preneli, od njeno desetoro dece, njih sedmoro je predalo zahtev za azil u nadi da će im biti dozvoljeno da ostanu u Nemačkoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here