Depresija oterala u smrt

0

Čuveni glumac Robin Vilijams pronađen je mrtav, preneli su svetski mediji. Vilijams je pronađen u svom stanu u severnoj Kaliforniji i prema prvim informacijama radi se o samoubistvu, saopštile su vlasti.
Robin Vilijams imao je 63 godine, a za ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting" nagrađen je Oskarom.
Njegova porodica povodom tragične smrti izdala je zvanično saopštenje: "Robin Vilijams preminuo je jutros. Vodio je veliku borbu sa akutnom depresijom poslednjih dana. Ovo je tragičan i iznenadni gubitak za sve nas. Familija moli za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku žalosti."
 

OBAMA: Bio je jedinstven
Američki predsednik Barak Obama je povodom smrti Vilijams podsetio da je glumac u svojoj karijeri bio "radijski voditelj, lekar, duh, dadilja, predsednik, profesor… ali da je pre svega bio jedinstven".
Povodom njegove smrti saučešće porodici uputili su i reditelji Stiven Spilberg i Alfonso Kuaron, glumci Stiv Martin, Mia Farou, Deni De Vito, Kevin Spejsi, Henri Vinkler, Elen Dedženeris, Ben Stiler i drugi.
Glumac je u toku karijere nagrađen i sa pet Zlatnih globusa i dva Emija.

Popularni glumac rođen je 21. jula 1951. godine u Čikagu. Pošto se kao uspešan glumac u komedijama nametnuo mnogim rediteljima, ubrzo se pojavio u nekoliko televizijskih humorističkih serija, od kojih je najpoznatija "Happdž Dadžs as Mork".
Početkom osamdesetih godina dobija i prve uloge u serijama koje su se emitovale na kablovskoj televiziji. Te serije su mu donele veliku popularnost, posebno "Home Box Office". Na vrhuncu popularnosti na televiziji dobija i svoje šou emisije "Veče sa Robinom Vilijamsom" i "Robin Njilliams: Live at the Met".
Tih godina dobija i prve uloge u komedijama koje su ga proslavile širom sveta: "Popaj", "Moskva na Hadsonu", "Club Paradise" i "The Best of Times".
Na "A listu holivudskih glumaca" Vilijams stiže zahvaljujući nominaciji za Oskara za glavnu ulogu u filmu "Dobro jutro, Vijetname". Usledila je i nominacija za nagradu Akademije za ulogu u filmu "Društvo mrtvih pesnika". Solidan uspeh ostvario je i u filmu Stivena Spilberga "Kapetan Kuka", gde je igrao Petra Pana.
Devedesetih godina ističe se ulogama u filmovima "Fišer King", "Džumandži", "Devet meseci" i "Dobri Vil Hanting", u kom je imao sporednu ulogu za koju je dobio svog jedinog Oskara. Glumio je u "Insomniji", "Noći u Muzeju"…

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here