Siniša Obrenić
Slavljenica: Ivana Pataković

Emisija “Tu i tamo”, jedna od najpopularnijih na talasima Radio Beograda 202, već deset godina je u etru, i tim povodom je upriličena proslava sa javnim ličnostima, prijateljima i kolegama u Klubu RTS. Voditeljka Ivana Pataković, koju dugo znamo, pre svega, kao TV lice, izveštača sa prestižnih svetskih muzičkih i filmskih događaja, ali i kao “zaštitni znak” nekad popularnog časopisa “Huper”, svake subote od 16 do 19 časova slušaoce prosto “prikuje” uz radio, birajući za svako izdanje muziku na određenu temu. Nekad su to, na primer, muzičari rođeni u mesecu kad je emisija na programu, nekad izvođači koji u svom imenu ili nazivima pesama imaju neku reč… Jasno je da je ovakav način odabira tema nepresušan, ali se Ivana svojski trudi da uvek bude – još atraktivnija, još originalnija, još zanimljivija. A poseban začin su džinglovi za emisiju. Od domaćih poznatih faca – nema ko ih nije snimio, ali se Ivana time ne zadovoljava. Poseban izazov su joj planetarne ekskluzive.

– Prvi termin emisije je bio devet ujutru – podseća Patakovićeva. – Prva tema, 23.11. 2013. beše – prvi hit u karijeri velikih zvezda, domaćih i stranih. Idem gradom ili sanjam nešto lepo, i onda mi padne na pamet neka pesma od koje sve krene.

A o čuvenim džinglovima “Mogu da kažem samo, vi slušate ‘Tu i tamo”…

Gužva na proslavi: Ispunjen klub RTS

– Kad se snima u studiju, to je najbolje. Kad nekog, međutim, sretnem pa ga snimim, dobijem kritiku, s pravom, da to nije apsolutno kvalitetan zvuk, ali… Kad sam pored 2Čelos ili Samona Le Bona, kako da čekam da dođu u studio i snime kvalitetno? Bili smo veoma srećni kada smo dobili video-poruku najpopularnijeg italijanskog benda u ovom trenutku, Moneskin. Kad je Damijano David izgovorio “You’re listening ‘Tu i tamo’ with Ivana on Radio Belgrade 202”, krenule su poruke na sve strane, počev od onih “Kako da upoznam Damijana?”. Polako (smeh). Prvo slušajte našu emisiju i njegov glas.

Tu i tamo logo

Proslavu je mini nastupom uveličala i Ivanina omiljena grupa “Gift”.

Zadovoljstvo: Branko Rosić, Ivana Pataković i voditeljka “dvestadvojke” Jelena Knežević

Branko Rosić: Super muzika, super glas

Prisutnima se obratio i čuveni novinar i pisac Branko Rosić, redovni slušalac “dvestadvojke” i emisije “Tu i tamo”:

– Subota je za antistres, “čišćenje” od radne nedelje. Super muzika, super glas. Potpuno me opusti. Nedostaju mi ovakve emisije. Diskretno, a da sam stalno prisutan kao slušalac. Da su mi uši stopostotno uperene prema zvučniku, a da je sve nenametljivo.

Čuvanje uspomene na Zorana Modlija

Špicu emisije krasi glas čuvenog voditelja i di-džeja, pokojnog Zorana Modlija.

– On je legendarni radijski heroj i junak naše mladosti – nadahnuto će Ivana. – Prihvatio je ideju da snimi špicu koja je, mogu da tvrdim, jedna od najboljih, ako ne i najbolja. To je prilika da se podsetimo njega i njegovog glasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here