Deset najpopularnijih tema na Fejsbuku 2009.

0

Na prvom mestu našla se aplikacija – igra poznata kao Farmville.

Od pojave u junu 2009. Farmville je postala najspominjanija aplikacija i sada ima oko 72 miliona aktivnih korisnika mesečno. Na visokom mestu našao se i "Farm Town", kao i rasprava o farmi uopšte kao pojmu.

 

 

Najčešće korišćen akronim na Facebooku u 2009. bio je FML odnosno F**k my life.

Stranica je zabeležila neke zanimljive uzorke u njegovom korišćenju. Naime, termin je manje korišćen tokom leta sa očekivanim periodičnim sedmičnim varijacijama i većom učestalošću ponedeljkom i utorkom.

 

 

Treći najčešće spominjan pojam bio je svinjski grip i sve u vezi sa njim H1N1 i sl.

Svoj vrhunac dostigao je tokom proteklog proleća. O bolesti se najviše govorilo sredinom sedmice, a najmanje nedeljom.

 

 

 

Na Facebooku se često spominjala i smrt slavnih, posebno Michaela Jacksona, Patricka Swayzeja i Billyja Maysa. Na dan kada je kralj popa umro upotreba njegovog imena povećala se čak 10.000 puta.

 

 

 

Na petom mestu našle su se reči povezane sa pojmom porodica. Najveći porast – peterostruki – doživela je reč "deca."

 

Često su spominjani i filmovi. Najpopularniji su bili: Mladi mesec, Transformeri, Zvezdane staze, Mamurluk, Paranormal Activity i Harry Potter.

 

 

U samom vrhu našle su se i aktuelne političke teme koje je otvorio novi američki predsednik Barak Obama. Jedan od pojmova koji je dominirao stranicom bila je zdravstvena reforma čije se spominjanje udeseterostručilo u odnosu na prethodnu godinu. Milioni Amerikanaca podržali su je na svojim profilima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here