Screenshoot
Milena Radulović

Svedočenje Milene Radulović da je kao 17-godišnja devojka bila seksualno uznemiravana, a zatim i silovana, u školi Miroslava A, podiglo je čitav region i veliku prašinu u medijima. Čuveni učitelj glume je uhapšen, a posle Milene, sa sličnim svedočenjima javile su se i druge polaznice dramske grupe koju je Miroslav vodio.

Milena Radulović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica, prepoznatljiva po ulogama u serijama “Pet”, “Besa” i “Državni službenik”, te filmu “Balkanska međa”. Rođena je 29. januara 1995. u Beogradu. Trenirala je latino i standardne plesove, tenis i plivanje. Po završetku Četvrte beogradske gimnazije upisala je Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u klasi profesorke Biljane Mašić. Diplomirala je 2017. kao najbolji student u klasi. Milenin otac već dugo drži jedan poznati salon automobila, dok je mama bivša profesionalna plivačica. I Milena voli sport, obožava da skija i roni, ali gluma joj je oduvek bila najveća strast. Tokom studija je počela samostalno da uči ruski jezik, a to znanje joj je mnogo pomoglo u filmovima i serijama koje je snimila u Rusiji, gde gradi uspešnu karijeru. Prvu televizijsku ulogu dobila je još tokom studija. Tumačila je Lolu Branković u TV seriji Ivana Stefanovića “Jedne letnje noći”, rađenoj po romanu “To je bilo jedne noći na Jadranu” književnice Milice Jakovljević Mir Jam. Već neko vreme živi na relaciji Moskva – Beograd.

– Možete da imate koliko god hoćete prijatelja, da volite koliko ja zaista volim Moskvu, ali to ne može nikad da vam bude druga kuća – izjavila je.

U krimi-seriji “Pet” igra Sonju, devojku lakog morala i ponosna je, kako kaže, na scenaristu i reditelja Balšu Đoga. Jednom prilikom je otkrila da joj je na snimanju najzahtevnija bila scena skidanja u donjem vešu. U dugo najavljivanom filmu “Košare” dobila je ulogu Maje, i kako kaže, prvi put u životu će glumiti majku, što je veliki izazov za nju, dok u ostvarenju “Toma” tumači treću suprugu Tome Zdravkovića, Nadu. U ruskom naučno-fantastičnom filmu “Superdubina” igra epidemiologa.

Za sebe kaže da je neko ko lako komunicira sa ljudima, da je veoma emotivna i otvorena.

– I kad gledam film, kad čitam film, rasplačem se i na lepo i na tužno. To je moja strana. Mada u životu ne pokazujem to tako hrabro. Ranije sam imala štit i bila sam vrlo zatvorena u tom smislu.

Nekoliko godina bila je u vezi sa kolegom Radovanom Vujovićem, prepoznatljivog po ulozi Risa u seriji i filmovima “Vojna akademija”.

Nije tajna da potiče iz imućne porodice, o čemu se često piše. Međutim, ona ne krije da joj takvi naslovi smetaju jer je karijeru izgradila sama bez ičije pomoći. Smeta joj što mediji pominju porodicu. Pored glume, veliku pažnju privlači i svojim izgledom, pa je mnogi smatraju za jednu od najlepših mladih glumica. Takvi joj, kako kaže, komentari uvek prijaju.