Printscreen
Miroslav Lajčak, Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Bivši ambasador Kosova u Albaniji Silje Ukšini usprotivio se raspisivanju vanrednih izbora, uz ocenu da je dijalog Beograda i Prištine “na samrti” i u statusu kvo, što traje poslednjih četiri-pet godina, a da ključnu krivicu za to snosi Evropska unija.

– Izbore ne treba raspisivati zato što je dijalog u statusu kvo već četiri-pet godina. Na simboličan način kažem da dijalog umire, da je na veštačkom disanju. Lajčak može da se pohvali, na kraju on je uradio veliki posao, jer je otvorio velika pitanja. I to je jedini bilans njegovog rada. Ali, dijalog nije napredovao i mislim da je glavni krivac za to Evropska unija. Pristup koji je Kosovo imalo dijalogu bio je neuravnotežen i asimetričan – rekao je Ukšini.

Govoreći o odluci Ustavnog suda iz 2015. godine, Ukšini je rekao da sud tada nije odbacio ZSO.

– Potrebno je pročitati odluku Ustavnog suda i videti šta je u njoj pisalo, jer Ustavni sud u nekim članovima nije odbacio Zajednicu, nego pozvao da se isprave neke tačke tog dokumenta. To je ključna tačka na kojoj se ZSO može formirati. U tački tri sporazuma od 19. aprila 2013. jasno stoji: Udruženje će imati strukturu… – naveo je Ukšini.

3 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.- EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here