Dijaspora najbolji lobista

0

Prstojević je ukazao da je to potencijal koji treba pravilno organizovati i dodao da u inostranstvu živi veliki broj uspešnih menadžera, naučnika, sportista i umetnika, spremnih je da lobira za interese Srbije.

Prema njegovim rečima, ministarstvo za dijasporu ostvarilo je veliki doprinos u lobiranju političkih i ekonomskih ciljeva Srbije.

"Po pitanju oganizovanog lobiranja u ekonomskoj sferi, ministarstvo nastoji da podstiče otvaranje i rad mešovitih društava, udruženja i organizacija privrednika srpskog porekla u inostranstvu", naveo je Prstojević.

On je naglasio da je suština lobiranja za Srbiju afirmacija njenih društvenih vrednosti, promovisanje kulturnog identiteta, zaštita državnih i političkih interesa, kao i promocija ekonomskih mogućnosti srpske privrede.

"Ministarstvo će nastaviti da ohrabruje državljane Srbije u inostranstvu da svojim ponašanjem i aktivnostima lobiraju za svoju zemlju, a od države očekujemo da što pre zakonski uobliči instituciju lobiranja", dodao je Prstojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here